برخی از معایب و اثرات و کارکردهای منفی شبکه های ماهواره ای به شرح زیر است:
1
.بدآموزی و تهدید سلامت جسمی، روانی و رفتاری کودکان و نوجوانان.
2
. ارائه صحنه های خشونت آمیز و رواج خشونت و پرخاشگری.
3
. جریحه دار کردن عواطف کودکان و نوجوانان.
4
. بازداشتن کودکان و نوجوانان از کارهای تحصیلی و بیگانه ساختن آنها از پرداختن به مطالعه کتاب های درسی و غیر درسی مفید.
5
.ایجاد نیازهای کاذب و تسریع در بلوغ زودرس نوجوانان، ترویج و تشدید انحرافات اخلاقی و نیز اشاعه فحشا و بی بند و باری.
6
.بی تفاوت کردن کودکان و نوجوانان نسبت به دردها و رنج های انسانی.
7
.رواج رفتارهای ضد اجتماعی و ضد دینی و برانگیختن حالت تهاجمی از طریق مشاهده و یادگیری.
8
.تسخیر ذهن کودکان و نوجوانان و شستشوی مغزی آنان.
9
.محدود کردن قدرت ابتکار و خلاقیت.
10
. نادیده گرفتن قید و بندهای اجتماعی از طریق همانند سازی با شخصیت های نمایش هایی که در آنها شیوه های پرخاشگرانه و مهارتهای خلافکاری نشان داده می شود.  

11.ایجاد درگیری ذهنی در کودکان و نوجوانان به علت تماشای فیلم های ویژه سنین بالاتر و فیلم های غیر اخلاقی.
12
.ایجاد ترس و کابوس های شبانه برای کودکان و نوجوانان.
13
.کاهش مدت زمان خوابیدن کودکان و نوجوانان.
14
.افزایش حالت انفعالی و بی تفاوتی.
15
.مسخ کودکان و نوجوانان و فرو بردن آنها در دنیای تخیلی و ایجاد فاصله با واقعیت ها.
از طرف دیگر، می توان با استفاده از برخی از راهکارهای زیر آسیب های ماهواره و دیگر وسایل ارتباط جمعی را به حداقل رسانید:
الف) استفاده از ماهواره را در خانه محدود کنید، البته باید در این خصوص خود والدین پیشگام شوند و استفاده از ماهواره را فقط منحصر در برنامه های مفید آن کرده و دستورالعملی برای استفاده صحیح برای همه افراد خانواده تعریف بکنند و به آن مقید باشند.
ب) می توانید استفاده از ماهواره، کامپیوتر، اینترنت و دیگر وسایل ارتباط جمعی را منحصر در اتاق نشیمن که در دید همه افراد خانواده است کنید و به اتاق اختصاصی فرزندان و یا اتاق هایی که امکان دسترسی همگان به آن وجود ندارد منتقل نکنید تا فرصت سوء استفاده های ناپسند از بین برود.
ج) در صورت عادت کودک به استفاده از ماهواره، منع کامل دسترسی به ماهواره، نیاز نیست و توصیه نیز نمی شود. بلکه باید ساختاری ایجاد کرد که در نهایت به کاهش این دسترسی تا مرز اعتدال منجر شود. برای مثال استفاده یک نوجوان از 3ساعت در روز به یک ساعت کاهش یابد.
د) فهرستی از فعالیت های جایگزین و مفید تهیه کنید و به تناوب استفاده از ماهواره، آن را با دیگر سرگرمی های جذاب جایگزین کنید.
س) بهتر است در ازای کاهش استفاده از ماهواره، برای کودک و نوجوان پاداشی در نظر بگیرید و یا در صورت تخطی جریمه ای در نظر بگیرید و بدین شیوه مجازاتش کنید.
و) استفاده مفرط و پنهانی از ماهواره و دیگر وسایل ارتباط جمعی می تواند پوششی برای مشکلات مختلفی باشد که فرزندتان با آن روبه روست و در این حالت نیاز به درمان هایی خارج از خانه به کمک متخصصین مربوطه و روانشناسان و روانپزشکان احساس می شود در این حالت می توانید از مشاوران مراکز درمانی و خدمات روانشناختی کمک بگیرید.
ی) زمینه های مذهبی و دینی فرزندان تان را بیش از پیش تقویت کنید و با تشویق و ترغیب رفتارهای دینی آنان به آنها معیار بدهید و منتظر باشید که آنها خودشان از برنامه های غیر مفید و ناسالم فاصله بگیرند. توجه داشته باشید که تنها با درونی کردن معیارها می توانید راه درست را در فرزندان تان نهادینه کنید و آنها را بیمه گردانید و گرنه دور از چشم شما و در بیرون و حتی در خانه دوستان و بستگان فرصت های لغزش بسیاری برای آنها ایجاد می شود و اگر این معیارها در آنها درونی نشده باشد به راحتی و با کمال میل در دام های مختلف گرفتار می شوند.
تلفن همراه نیز همانند ماهواره و دیگر وسایل ارتباطی، اگر استفاده صحیح از آن نشود می تواند آسیب های فراوانی را متوجه کودکان و نوجوانان کند. برقراری ارتباطات ناسالم با جنس مخالف، مشاهده تصاویر و فیلم های غیر اخلاقی، دریافت و ارسال بلوتوث های ناجور و... از مضرات آن به شمار می آید بنابراین، ایجاد محدودیت مکانی و زمانی در استفاده از آن، تشریح برخی مضرات آن با توجه به سن کودکان مفید خواهد بود اما به هر حال، منع کامل توصیه نمی شود.